Expertises

Vacature Voeger

Voegen

Als voeger bij Orly & Endevoets ben je veel meer dan iemand die de voegen afwerkt. Je bent een echte geveldokter. Je maakt onderdeel uit van een groot team van bouwende helden. Iedereen draagt een steentje bij. Samen ben je verantwoordelijkheid voor het eindresultaat.

Als voeger zorg je voor de afwerking van de voegen tussen de bakstenen. Je doet dit met behulp van mortel. Mortel is een fijn betontype, welke jijzelf gaat aanmaken. Voordat jij aan de slag kunt met voegen, is het belangrijk om de gevel schoon te maken. Dat doe je altijd van boven naar beneden. Voegen is heel belangrijk werk, want jij zorgt ervoor dat er geen (regen)water in het metselwerk kan lopen. Als dit wel gebeurt, dan komt er vocht naar binnen. Dat wil je natuurlijk niet!

Iedereen die langs de gevel loopt, ziet jouw werk. Daarom vraagt het vak voegen om een precieze aanpak. Als voeger heb je een verantwoordelijk beroep. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kunt communiceren met andere bouwende helden, maar ook met bewoners. Als bouwende held sta je namelijk vooral bij bewoners in de voor- en achtertuin te werken. Zo lever je uiteindelijk samen een ‘heldwaardig’ eindresultaat op.

Metselen

Als metselaar ben jij een belangrijke speler binnen het team van bouwende helden. Metselen is namelijk zoveel meer dan het op elkaar plaatsen van stenen. Het is een vak waar veel kennis en vaardigheden voor nodig zijn.

Voordat jij aan de slag gaat met metselen, bestudeer jij het metselverband. Moeten de stenen in een bepaalde legwijze worden geplaatst? Als het metselverband duidelijk is, ga jij aan de slag met het mixen van mortel. Mortel is een fijn betontype. Daarna zorg jij ervoor dat de stenen op of tegen elkaar gemetseld worden. Daarbij is de ruimte tussen de stenen goed gevuld met mortel. Als het nodig is, dan maak jij de stenen op maat om deze in de gevel te laten passen. Als alles er goed uitziet, zorg jij dat de overtollige mortel verwijderd wordt.

Met jouw scherpe oog zorg jij ervoor dat alle stenen recht komen te liggen. Je werkt geordend en netjes, zodat de bakstenen schoon blijven. Door jouw zorgvuldigheid kan de voeger na het metselen zonder problemen aan de slag.

Vacature Isolatiemedewerker

Isoleren

Als isolatiemedewerker lever jij een belangrijke bijdrage in het kader van duurzaamheid. Door bestaande gebouwen te isoleren, maak jij ze duurzamer. Jij draagt dus actief jouw steentje bij aan de verduurzamingsopgave waar wij als bedrijf voor staan.

Doordat wij als bedrijf de hele tijd op zoek zijn naar manieren om ons werk duurzamer te kunnen uitvoeren, is het beroep van een isolatiemedewerker groeiend. Als isolatiemedewerker breng jij namelijk isolatiemateriaal aan in (bestaande) muren van gebouwen. Nadat jij het isolatiemateriaal hebt aangebracht, maak jij de muur weer dicht en werk jij de muur af.

Het is daarom belangrijk dat jij resultaatgericht bent. Het resultaat van het isoleren, hangt af van jouw werk. Isolatiemedewerker is dus een belangrijk beroep, waarin je echt het verschil kunt maken!

Reiniging

Als gevelreiniger ben jij een echte gevelspecialist. Als onderdeel van het bouwende helden team, ben jij de held die zorgt voor de afwerking. Nadat jij jouw werk hebt uitgevoerd, ziet de gevel er spik en span uit.

Gevels reinigen kan om verschillende redenen nodig zijn. Bijvoorbeeld omdat de gevelstenen smerig zijn geworden door vuil in de lucht. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het reinigen van gevels. Als gevelreiniger adviseer jij welke techniek het best kan worden gebruikt om de gevel weer netjes te krijgen. Goed advies is belangrijk, omdat gevelstenen verschillen in hardheid.

Met oog voor detail maak jij een beslissing in de verschillende mogelijkheden voor het reinigen van de gevels. Het is daarbij belangrijk dat je op een zelfstandige manier naar het gewenste resultaat kunt toewerken. Het leukste aan dit beroep is dat je direct waar voor je geld krijgt. Genietend van de gereinigde gevel, ga jij fluitend door naar de volgende.

Vacature Reiniging
Vacature Steigers

Steigerbouw

De bouwende held die ervoor zorgt dat iedereen veilig aan de slag kan. Als steigerbouwer ben jij een belangrijke held binnen het team van bouwende helden. Jij weet dat het bouwen van steigers niet iets is wat je ‘zo maar’ even doet.

Als steigerbouwer houd jij je bezig met het bouwen van stalen steigers. Hiervoor gelden allerlei voorschriften en regels waar jij natuurlijk van op de hoogte bent. Jij weet hoe jij op een veilige wijze steigers, systeemsteigers en ondersteuningsconstructies kunt monteren. Aan de hand van de steigertekeningen ga jij met jouw team aan de slag. Natuurlijk ben jij bekend met het materiaal en weet jij hoe je dat veilig neer moet zetten. Onze vuistregel is: kinderen moeten erop kunnen spelen.

Het is een beroep waar veel bij komt kijken. Het is daarom heel belangrijk dat je zorgvuldig en nauwkeurig aan het werk gaat. Ook is het belangrijk dat je op de hoogte bent van veiligheidseisen en arbo-voorschriften. Enne… hoogtevrees is voor dit beroep niet zo handig.

Timmeren

Als timmerman ben je doorgaans een manusje-van-alles. Samen met de andere bouwende helden ben jij verantwoordelijk voor de afwerking van het gebouw.

Jij maakt, repareert en construeert dingen van hout. Makkelijk toch? Nou, niet echt! Zo kan het voorkomen dat jij werkt aan deuren, vloeren, kozijnen, daken, trappen, plafonds, wanden en nog veel meer. Voordat jij gaat timmeren, bekijk jij goed de schetsen, tekeningen en bouwplannen. Als dat allemaal helder is, zorg jij van begin tot eind voor een goed resultaat.

Om tot een goed resultaat te komen, is het belangrijk dat jij alle bouwmaterialen kent. Jij bent op de hoogte van de verschillende houtsoorten en droomt over jouw gereedschap. Natuurlijk is veiligheid hierbij erg belangrijk. Omdat jij het manusje-van-alles bent, is het belangrijk dat jij een goede allround vakkennis hebt van de bouw. Communicatie met jouw team van bouwende helden is vanzelfsprekend: samen maak je het verschil.

Vacature algemeen Orly & Endevoets
Geef zoekwoord in ...