Verhalen

Vacature Voeger

Bouwende held Adriaan

Adriaan werkt al jaren bij Orly & Endevoets als steigerbouwer. Op de vraag wat hij leuk vindt aan zijn werkt, antwoordt hij: ‘Het belangrijkste vind ik dat je plezier hebt onder elkaar tijdens het werk. Iedere week ontmoet ik mijn collega’s bij de vrijdagmiddagborrel. Samen een beetje ouwehoeren en de week doornemen. De sfeer is altijd gezellig.’ Volgens Adriaan is dat typisch Orly & Endevoets: het is een sociaal bedrijf. Adriaan is eigenlijk opgeleid tot metselaar, maar is uiteindelijk als steigerbouwer aan de slag gegaan. ‘Als steigerbouwer heb ik het naar mijn zin. Geen werkdag is hetzelfde. Wij komen elke dag weer op een nieuwe plek. Het liefst bouw ik steigers rond bijzondere gebouwen, zoals kerken of torens.’ Verder heeft Adriaan een bijzondere hobby: ‘In mijn vrije tijd zing ik heel graag en treed ik op. Ook weleens op het werk natuurlijk. Daar genieten mijn collega’s dan van mee, of ze het nu leuk vinden of niet.’

Bouwende held Antwan

Al ruim tien jaar werk ik voor Orly & Endevoets,’ vertelt Antwan. ‘Werken bij Orly & Endevoets voelt als werken in één groot team. Zij zorgen goed voor hun medewerkers. Wij krijgen regelmatig leuke extraatjes zoals gave teambuildingsdagen, borrels of cadeautjes. Bijvoorbeeld met Pasen of sinterklaas.’ Vroeger werkte Antwan als metselaar in de nieuwbouw. ‘Op enig moment ben ik met Berrie in gesprek gekomen en ik was meteen om. Ik ben de volgende dag bij Orly & Endevoets begonnen. Berrie praat met veel passie over het werk en over ons team. Ik werk in een heel fijn team. De lat ligt hoog. Wij komen altijd netjes voor de dag en zijn vriendelijk voor elkaar en onze omgeving.’ Op de vraag wat hij leuk vindt aan zijn werkt, antwoordt hij: ‘De afwisseling maakt het leuk. De ene dag sta ik raamdorpels te metselen en de andere dag mag ik lood vervangen op een kerk. Ik vind het leuk dat ik aan het einde van de dag altijd iets mooier en beter heb gemaakt. Dat geeft mij voldoening.

Vacature Isolatiemedewerker

Bouwende held Wim

Als ik ergens voor werk, dan doe ik elke dag mijn best. Ik zet mij voor 100% in en bij Orly & Endevoets krijg ik daar ook waardering voor terug,’ vertelt Wim over werken bij Orly & Endevoets. ‘Ik onderhoud de buitenkant van gebouwen. Dat is heel afwisselend werk. De ene dag ben ik de schoorsteen van een woning aan het renoveren en de andere dag sta ik lood te vervangen op het dak van een oude kerk. Die afwisseling maakt het leuk.’ Wim groeide als kind op met de kermis. Hij vertelt daarover: ‘Het rondreizen zit in mijn bloed. Ik zou niet iedere dag hetzelfde werk kunnen doen.’ In het verleden heeft Wim bij een groot bedrijf gewerkt. ‘Daar loop je niet zomaar bij jouw werkgever naar binnen. Dat kan bij Orly & Endevoets wel. Berrie staat tussen de mensen en als ik iets te vertellen heb, wordt er naar mij geluisterd. Dat vind ik heel fijn. Daardoor kan ik echt mijzelf zijn.

Bouwende held Jeremy

Drie jaar geleden wilde ik terug de bouw in. Na jaren als werfbeheerder te hebben gewerkt, wilde ik voeger worden,’ vertelt Jeremy. ‘Zo ben ik bij Orly & Endevoets terecht gekomen. Het werk als voeger bevalt goed. Voegen is leuk. Geen harde geluiden, kabaal en stof, maar gewoon fijn en rustig werken. Als ik klaar ben met voegen, dan ziet het gebouw er weer mooi uit. Het resultaat van mijn werk is gelijk zichtbaar en dat maakt het dankbaar werk.’ Verder vertelt Jeremy: ‘Het is fijn werken als het project goed geregeld is. Daarvoor zijn er duidelijke afspraken nodig over de werkvolgorde. Je kunt niet allemaal tegelijk op dezelfde plek werken. Daarom is goede communicatie heel belangrijk. Je gunt elkaar het beste en houdt rekening met elkaar.’ Binnenkort gaat Jeremy een cursus volgen in ICT, omdat hij daar meer over wil leren. Dat doet hij in eerste instantie voor zichzelf, maar hij zegt ook: ‘Wie weet werk ik in de toekomst wel op kantoor.

Vacature Reiniging
Vacature Steigers

Bouwende held Jan

Het leukste aan dit werk is dat ik altijd buiten ben. Ook de afwisseling is fijn. Elke dag ontmoet ik nieuwe mensen en kom ik op nieuwe plekken terecht,’ vertelt Jan. Op zijn 34e rolde Jan als leerling steigerbouwer in dit werk. ‘Sinds een jaar of twee werk ik voor Orly & Endevoets. Wij werken onder andere aan het verduurzamen van gebouwen. Ik bouw samen met mijn collega’s de steigers op, zodat mijn andere collega’s aan de gevel en het dak kunnen werken.’ Jan vindt het fijn dat Orly & Endevoets veel voor woningcorporaties werkt. ‘Een groot voordeel van werken voor woningcorporaties is dat het werk goed wordt voorbereid. Je weet dan als waar je aan toe bent.’ Zijn werk als steigerbouwer, oftewel bouwende held, brengt hem ook op bijzondere plekken: ‘Soms werk ik aan grote kerken, villa’s of hele hoge gebouwen. Dat is maatwerk en soms moeten wij dan improviseren. Dat vind ik leuk!’ Ook vertelt Jan: ‘Berrie wil al het werk super strak hebben. Het moet er gelikt uit zien. Daarom investeert Orly & Endevoets in goede materialen. Op die manier kun je echt iets moois neerzetten.

Geef zoekwoord in ...